Sposób przygotowania

Na samym pocz?tku jab?ka umy?, obra? i pokroi? na ósemki, wydr??y? gniazda nasienne, skropi? sokiem z
cytryny. 10 dag cukru zala? po?ow? szklanki wody mineralnej, wrzuci? go?dzik,
podgrzewa? mieszaj?c. Gdy cukier si? rozpu?ci, w?o?y? do syropu jab?ka i gotowa? 10
min na wolnym ogniu, po czym prze?o?y? jab?ka do niskiej szklanej salaterki, usun??
go?dzik, a syrop dalej podgrzewa?, by lekko zg?stnia?. Nast?pnie wymiesza? syrop z
?ubrówk?, pola? owoce, a gdy przestygn?, wstawi? je do lodówki. Z pozosta?ego cukru i
?y?ki wody (najlepiej mineralnej) ugotowa? jasnobr?zowy karm e l. Wyj?? jab?ka z lodówki
i udekorowa? cienkimi nitkami karmelu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ju? widz? jak to robi?e?! hahahaha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !