Sposób przygotowania

Na pocz?tku jab?ka umy? i wydr??y?. W górnej cz??ci wyci?? wg??bienie w kszta?cie sto?ka. Figi
posieka?, w?o?y? do miski, doda? cukier waniliowy, orzeszki, pokruszone ciasteczka
i pola? likierem. Jab?ka u?o?y? w formie, nape?ni? je mas?. Piec w piekarniku nagrzanym
do temperatury 200°C. Bia?ko ubi? na sztywno, doda? cukier i migda?y. Po 25 minutach
pieczenia na jab?ka wycisn?? za pomoc? szprycy ubite bia?ko i piec jeszcze oko?o 10
minut. Posypa? cukrem pudrem i orzeszkami pistacjowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !