Sposób przygotowania

Na samym pocz?tku gruszki umy?, obra?, przekroi? na pó?, wydr??y? gniazda
nasienne. W?o?y? do garnka z wrz?c? wod?, ugotowa?,
odcedzi?, u?o?y? w szklanych salaterkach lub pucharkach,
ostudzi?, ozi?bi? w lodówce. ?ó?tka ubi? do bia?o?ci z dodatkiem po?owy przewidzianej
ilo?ci cukru. Mleko i ?mietank? zagotowa? z dodatkiem pozosta?ego cukru. Wrz?cy p?yn
wlewa? do ubitych ?ó?tek, ubijaj?c szybko trzepaczk?. Naczynie z mas? wstawi? do
garnka z wrz?c? wod? i ubija?, a? masa zg?stnieje. Ostudzi?, ozi?bi? w lodówce. Sos
wymiesza? z cukrem waniliowym i zala? nim owoce. Dowolnie udekorowa?, np.
konfiturami, rurkami waflowymi, kiwi lub biszkoptami. Porcje dla doros?ych mo?na pola?
likierem owocowym lub kakaowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !