Sposób przygotowania

Na samym pocz?tku gruszki obra? ze skórki (nie odcina? ogonków), a nast?pnie od strony czubka wydr??y?
gniazda nasienne (w sklepach ze sprz?tem kuchennym mo?na kupi? specjalny przyrz?d
do wydr??ania). Zagotowa? dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórk? z
cytryny (wyszorowan? i sparzon?). Ugotowa? gruszki w syropie, tak aby by?y mi?kkie, ale
j?drne. Wyj?? owoce z syropu, ustawi? ogonkami do góry na talerzyku i ostudzi?.
Czekolad? w?o?y? do kubka, wla? mleko, wstawi? kubek do wi?kszego naczynia z
gor?c? wod? i rozpu?ci? czekolad?. Przestudzon?, ale jeszcze p?ynn? czekolad? obla?
gruszki i odstawi? do zastygni?cia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !