Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
mi?so mielone 30 dag
cebula 1 sztuka
szpinak 20 dag
ser ?ó?ty 10 dag
mas?o 2 ?y?ki
olej
sól
pieprz
czosnek 2 z?bki
?mietana 4 ?y?ki
jajko 1 sztuka
bu?ka tarta

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Papryk? przekrawamy wzd?u?, usuwamy gniazda nasienne. Cebul? siekamy, czosnek przeciskamy przez prask?, podsma?amy. Dodajemy mi?so mielone, doprawiamy do smaku. Szpinak podsma?amy, dodajemy ?mietan?, jajko, doprawiamy, starty na tarce ser ?ó?ty. Mieszamy. Po?ówki papryk nadziewamy mi?snym farszem, a nast?pnie szpinakiem. Wierzch posypujemy bu?k? tart?,. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak