Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecierowa galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jab?ka 50 gram
cukier 5 ?y?ek
skórka cytrynowa 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 ?y?eczki
owoce 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecierowa galaretka

Na samym pocz?tku jab?ka umy?, pokroi? na ?wiartki, posypa? otart? skrórk? cytryny, rozgotowa?,
podlewaj?c 3-4 ?y?kami wrz?tku. Przetrze? i os?odzi?. ?elatyn? namoczy? w kilku ?y?kach
wody, zala? wrz?tkiem (razem nie wi?cej ni? ?wier? szklanki). Zamiesza?, przestudzi?,
po??czy? przecierem jab?kowym, prze?o?y? do 2 kompotierek (szklaneczek) i
ostudzi?.Udekorowa? ?mietan? lub owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak