Sposób przygotowania

Na samym pocz?tku jab?ka umy? i nieobrane pokroi? w ?wiartki. Gniazda nasienne pozostawi?. W?o?y?
owoce do rondla i zala? wod? do 3/4 ich wysoko?ci. Gotowa?, a? jab?ka si? rozpadn?.
Przecedzony przez gaz? sok wla? do rondla i zagotowa? z wanili?. Wsypa? cukier,
rozmiesza? i gotowa? na ma?ym ogniu. Po 20 min zrobi? prób? krzepni?cia, spuszczaj?c
kropl? p?ynu na zimny talerzyk. Przerwa? gotowanie, gdy p?yn b?dzie spada? z ?y?ki
du?ymi g?stymi kroplami i szybko zastygnie na zimnym talerzyku. Prze?o?y? galaretk? do
s?oiczków typu twist i zakr?ci?. Pasteryzowa? 15 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !