Sposób przygotowania

Na pocz?tku galaretki sporz?dzamy oddzielnie, rozpuszczaj?c je w po?owie ilo?ci
wody podanej w przepisie na opakowaniu. Do miseczki lub
pucharka wla? najpierw zielon? t??ej?c? galaretk? (pod naczynie
pod?o?y? jaki? przedmiot, ?eby galaretka przybra?a ciekawy kszta?t), sch?odzi?
w lodówce. ?mietank? po??czy? z ?y?eczk? pozosta?ej (zielonej) galaretki, wyla? na
galaretk? zielon?, zastudzi?. Potem naczynie ustawi? na równej powierzchni, zala?
czerwon? t??ej?c? galaretk? i ponownie wstawi? do lodówki. Udekorowa? kandyzowan?
wi?ni? lub innym owocem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !