Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Szparagi obrać do 1/3 wysokości, gotować ok. 10 minut, odcedzić i ułożyć wraz z groszkiem w posmarowanych masłem foremkach do zapiekanek. Paprykę upiec, obrać ze skóry, oczyścić i również ułożyć w foremkach. Śmietanę wymieszać z parmezanem, doprawić do smaku solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i odrobiną bazylii. Powstałym sosem polać jarzyny. Na wierzch każdej z zapiekanek wybić jedno jajko, a następnie piec je 10-15 minut w temperaturze 200ºC. Pieczywo zapiec w tosterze i podawać z zapiekanymi warzywami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Szparagi są pyszne :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    czy ja wiem?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    szparagi są okropne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    szparag nie jadam bo nie lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    kiedyś się może przyda, bo szparagów jeszcze nie jadłam :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !