Sposób przygotowania

Ziemniaki mielimy , dodajemy ser , m?k? jajko i wyrabiamy na gladk? mas? .
Nast?pnie formujemy cienkie paseczki i tniemy jak poleskie kopytka .

Mi?sko musimy dobrze umy? i oczy?ci? z b?on , kroimy na kawalki , podsma?amy na ma?le , nast?pnie doprawiamy i jeszcze chwilk? dusimy , potem czas zala? to woda i na bardzo ma?ym ogniu dusimy do mi?kko?ci , na koniec zag?szczamy m?k? ze ?mietan? :)
Kopytka gotujemy w wodzie ok 3 -5 min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kopytka to kopytka tylko sk?d wzi?? królika<my?li>:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    M-W

    zjad?abym takie kopytka
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale mi smaka narobi?a?! przepis super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    czy mo?na zast?pi? ricott? jakim? innym serem?
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    W sumie to tak ,jak damy zwyk?y twaróg wyjd? kopytka polskie , ja czasem daj? parmezan :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Andzia4

    A czy musimy podsma?a? mi?so na ma?le? Nie mo?na np. na oliwie z oliwek? Albo na zwyk?ym oleju?
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    My?l? , ze to, wybór ka?dej gospodyni ,do królika mi mase?ko pasowa?o :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 3
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja bardzo lubię podawać sosy z kluskami ,czy makaronem , kaszą jakoś mi zeiemniaki nie pasują a wy ? jak lubicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !