Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszek zapiekany z mi?sem pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 500 g
ciel?cina gotowana 300 g
cebula 2 szt
oliwa 50 g
sos beszamelowy 2 szkl.
ser tarty 5 ?y?ek
bu?ka tarta 2 ?y?ki
ga?ka muszkato?owa do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: groszek zapiekany z mi?sem pod beszamelem

Na dno naczynia ?aroodpornego nala? troch? sosu, doda? groszek z mi?sem pokrojonym w kostk? i posiekan?, podsma?on? cebul?, Doprawi? do smaku, zala? reszt? sosu, posypa? wymieszanym z bu?k? tartym serem, pokropi? oliw? i piec w 200st ok. 25 minut. Podawa? z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2012 15:54
Fajne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak