Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior zapiekany z ryb? w sosie ?mietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1,5 kg
mas?o 100 g
?mietana 1 szkl.
ser tarty 5 ?y?ek
bu?ka tarta 2 ?y?ki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior zapiekany z ryb? w sosie ?mietanowym

Oczyszczony kalafior gotowa? w wodzie z 2 ?y?eczkami cukru ok. 25 minut. Odcedzi? i podzieli? na ró?yczki. Naczynie ?aroodporne nasmarowa? po?ow? mas?a, na dnie po?o?y? posiekany g??b i najmniejsze cz?stki kalafiora, na nich posolone i popieprzone kawa?ki ryby i pola? roztopion? reszt? mas?a. Zapiec przez 10 minut w temp. 180st. Do?o?y? reszt? kalafiora na wierzch, zala? posolon? ?mietan?, posypa? serem wymieszanym z bu?k?, pokropi? oliw? i piec, a? ser si? zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2012 15:52
Cuda-niewidy.
Marzena34 29.02.2012 18:56
orginalne i bardzo smaczne zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak