Sposób przygotowania

Oczyszczony kalafior gotowa? w wodzie z 2 ?y?eczkami cukru ok. 25 minut. Odcedzi? i podzieli? na ró?yczki. Naczynie ?aroodporne nasmarowa? po?ow? mas?a, na dnie po?o?y? posiekany g??b i najmniejsze cz?stki kalafiora, na nich posolone i popieprzone kawa?ki ryby i pola? roztopion? reszt? mas?a. Zapiec przez 10 minut w temp. 180st. Do?o?y? reszt? kalafiora na wierzch, zala? posolon? ?mietan?, posypa? serem wymieszanym z bu?k?, pokropi? oliw? i piec, a? ser si? zarumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    orginalne i bardzo smaczne zapewne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Cuda-niewidy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !