Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory nadziewane w?tróbk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 10 szt
cebula 2 szt
w?tróbka ciel?ca 200 g
bu?ka czerstwa 1 szt
mleko 1 szkl.
jajko 1 szt
sos koperkowy 2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory nadziewane w?tróbk?

Cebul? posieka?, podsma?y?. Bu?k? namoczy? w mleku, ods?czy?. W?tróbk? zala? wrz?tkiem i gotowa? 5 minut, zmieli? z bu?k? i cebul?, wymiesza? z ?ó?tkiem i pian? z bia?ka. W umytych pomidorach ?ci?? wierzchy, wydr??y?, nape?ni? mas? mi?sn?. U?o?y? w du?ym garnku warstw? pomidorów(otworami do góry), dola? szklank? posolonego wrz?tku i gotowa? ok. 20 minut, a? b?d? mi?kkie. Zala? sosem koperkowym i podawa? z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:23
Pewnie, można i tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak