Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Je?ynowo-jab?kowy placek Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
m?ka 1/2 kg
dro?d?e 10 dag
mas?o 20 dag
mleko 1/2 l
skórka z cytryny 1 ?y?eczka
cukier 10 dag
?ó?ka 2 sztuki
na?o?enie:
jab?ka winne 1 kg
je?yny 1/2 kg
cukier 20 dag
migda?y 5 dag
?mietana 1/8 l

Przepis i sposób przygotowania na: Je?ynowo-jab?kowy placek Ani

Dro?d?e mieszamy z 1 ?y?eczk? cukru, dodajemy pozosta?e sk?adniki i ucieramy ciasto. Odstawiamy w ciep?e miejsce na 30 minut. Migda?y podsma?amy wraz z cukrem, dodajemy ?mietan?. Jab?ka kroimy w cz?stki, je?yny oczyszczamy. Ciasto rozwa?kowujemy, uk?adamy na wysmarowanej t?uszczem blaszce, obk?adamy owocami i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Zalewamy migda?owym karmelem i pieczemy kolejne 15 minut w ni?szej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak