Sposób przygotowania

Ryz gotujemy do miekkosci, a nastepnie ugotowany ryz odcedzamy. Cebule oraz zabki czosnku obieramy, polewamy zimna woda, zeby nie szczypaly w oczy podczas krojenia, a pozniej bardzo drobno kroimy. Stragi papryki kroimy w kostke. Szynke kroimy w kostkeo sredniej wielkosci, natomiast kie?base kroimy w plasterki. Pomidory obrac, wyciac gniazda nasionek i pokroic w srednia kostke. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmazamy kielbase, szynke oraz warzywa. Do tego dodajemy po chwili bulion miesny i calosc doprawiamy do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola. Wszystkie te sk?adniki dobrze mieszamy i jeszcze przez pare chwil dusimy. Do tego dodajemy ryz i znowu dobrze mieszamy. Pod koniec do tych skladnikow dodajemy kilka kropel tabasco oraz jeszcze na koniec doprawiamy do smaku pieprzem i sola.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !