Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewki, wędzonego łososia i sałaty lodowej podana z sosem serowym i jajkiem sadzonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
jogurt naturalny 200 ml
ser gorgonzola 100 g
świeże rzodkiewki 50 g
białe wino 50 ml
kiełki słonecznika 10 g
pestki dyni 10 g
ocet winny 1 łyżka
pomidory koktajlowe 4 szt
sól 1 szczypta
wędzony łosoś 100 (norweski)
lód ½ szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewki, wędzonego łososia i sałaty lodowej podana z sosem serowym i jajkiem sadzonym

Sposób przygotowania:
Jogurt zmiksować z serem gorgonzola, dodać białe wino i doprawić do smaku solą. Porwaną sałatę lodową zmieszać z kiełkami słonecznika i pokrojoną w plasterki rzodkiewką. Na sałatce ułożyć jajka sadzone, całość polać sosem serowym, dodać pokrojonego w paseczki wędzonego łososia, udekorować pomidorkami koktajlowymi i posypać pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.04.2014 20:32
sałatka dość ciekawa tylko nie widzę na zdjęciach tych jajek sadzonych :D
szajba2 27.02.2011 14:39
nie podchodzi mi taka sałatka z dynią, słonecznikiem
Barbara55 01.11.2010 13:11
raczej słabe
rakow2
rakow2 30.10.2010 16:21
lubię sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak