Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasz z fasolk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 30 dkg
cebula
fasolka 25 dkg
olej 2 ?y?ki
czosnek 2 z?bki
sól
rosó? 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kasz z fasolk?

Kasz? ugotowa? w dwóch szklankach osolonej wody. Op?ukan? fasol? zala? wod? i zagotowa?, odstawi? na 1,5 godz. Po tym czasie doda? obran?, pokrojon? cebul? i czosnek, doprawi? i gotowa? w tej samej wodzie a? fasola b?dzie mi?kka. Odcedzi?. Rozgrza? olej i podsma?y? na nim odcedzon? fasol?, cebul? i czosnek. Ca?y czas mieszaj?c, aby si? nie przypali?o. Fasol? wymiesza? z ugotowan? kasz?, doda? rosó? i szczypt? papryki. Gotowa? ok. 5 min. na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.09.2013 14:04
ciekawe z jaką kaszą to robiłaś , ja wolę jęczmienną
RenataZ-et 28.08.2012 19:37
super
Anna138 25.02.2012 20:45
pyszne
olkaaa 02.02.2012 20:49
ciekawe
MAR3STA 30.01.2012 11:50
smaczna
Wafelek2601 28.01.2012 21:46
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak