Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zapiekane w ?mietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 80 dag
?mietana 200 ml
mas?o 1 ?y?ka
twaro?ek ?mietankowy 1/4 kg
starty ?ó?ty ser 6 ?y?ka
s?onecznik ziarna 3 ?y?ka
sól i bia?y pieprz
starta ga?ka muszkato?owa

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zapiekane w ?mietanie

Pory bardzo dok?adnie umy? i odci?? zielone cz??ci i korzonki.Pokroi? na kawa?ki 1 cm d?ugo?ci.Obgotowa? w osolonej wodzie,os?czy?.?aroodporn? form? posmarowa? mas?em.W?o?y? pory,posoli?,oprószy? pieprzem i ga?k? muszkato?ow?.Twaro?ek wymiesza? ze ?mietan?,ziarnami s?onecznika i ?ó?tym serem.Pola? pory.Zapieka? ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak