Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

?LIWKI W CIE?CIE FRANCUSKIM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mas?o 50 gram
d?em ?liwkowy 6 ?y?ek
cukier 1,5 ?y?ki
?liwki 400 gram
rodzynki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ?LIWKI W CIE?CIE FRANCUSKIM

Ciasto francuskie pokroi? na kwadraty o wielko?ci 7x7 cm. Ka?dy z kwadratów posmarowa? d?emem ?liwkowym pozostawiaj?c suchy 1 cm kraw?dzi z ka?dej strony ciastka. ?liwki umy? i pokroi? w plasterki, a nast?pnie uk?ada? na warstwie d?emu. ?liwki posmarowa? nast?pnie roztopionym mas?em i posypa? rodzynkami i cukrem. Ciastka piec w temperaturze 200 C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.12.2013 16:01
pyszna przekaska
IKrakowianka 25.04.2013 23:42
fajny pomysł na deser
Krystyna32 22.03.2013 17:46
bardzo fajne
Dorota59 23.10.2012 08:53
fajne
Wacław 19.04.2012 10:03
musi być pyszne !
Katarzyna59 30.03.2012 09:36
pyszne
RenataZ-et 27.03.2012 20:18
wyśmienite
kupiska 19.03.2012 17:07
oliwki lubię ale te ciemne uwielbiam,jestem ciekawa tego deseru jak to smakuje z ciastem francuskim...
zuzanna_z 23.02.2012 11:05
dobry
anula250 22.02.2012 09:45
Pychotka :)
calliope 09.02.2012 11:08
pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak