Sposób przygotowania

Pieczarki bardzo dokladnie obieramy, myjemy i kroimy w nieduze plasterki. Pokrojone pieczarki podsmazamy na patelni, na rozgrzanym masle. Brokuly bardzo dokladnie oczyszczamy, a nastepnie mielimy maszynka. Dwa zabki czosnku obieramy, dobrze myjemy i przeciskamy przez praske lub trzemy na tarce o malych oczkach. Bulke tarta razem ze smietana dokladnie mieszamy ze soba. Wszystkie te skladniki dokladnie mieszamy ze soba i dodajemy jeszcze trzy jajka. Na koniec mass ta doprawiamy do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola i dobrze mieszamy. Na wczesniej przygotowana forme kladziemy parowki, a nastepnie zalewamy przygotowana mase broku?owa. Na mase oraz parowki kladziemy plasterki sera zoltego. Calosc pieczemy przez okolo 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !