Sposób przygotowania

Polowke cytryny bardzo dobrze myjemy, a nastepnie trzemy skorke na tarce o malych oczkach. 25 dag masla bardzo dokladnie ucieramy z 25 dag cukru. W nastrpnej kolejnodci dodajemy do tego wczedniej starts na tarce skorke z cytryny. Make oraz proszek do pieczenia dobrze mieszamy ze soba i dodajemy do wczesniej ucieranej masy. Do tego rowniez dodajemy jedna szklanke bialego wina. Forme dokladnie smarujemy tl?uszczem, a nastepnie wylewamy do niej wczesniej utarta mase. Placek smarujemy z wierzchem bialkiem, a w nastepnej kolejnosci calosc posypujemy cukrem wanilinowym oraz startymi na tarce o malych oczkach migdalami. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec do czasu, az placek zarumieni si?.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !