Sposób przygotowania

Marchewki bardzo dok?adnie myjemy obieramy, a nastepnie trzemy na tarce z malymi oczkami. Drozdze rozdrabniamy, a nastepnie rozpuszczamy w wodzie. Do tego dodajemy jedna szklanke maki oraz wbijamy jajka. Dodajemy równie? wczesniej starta na tarce marchewke. Odkladamy to do wyrosniecia. Maslo roztapiamy na rondelku, na nieduzym ogniu. Po czasie, gdy ciasto podroslo w cieplym miejscu nalezy dodac do tego reszte maki, maslo, ktore wczesniej roztopilismy oraz cukier zwykly i cukier wanilinowy. Wszystkie te skladniki bardzo dok?adnie mieszamy ze soba i ugniatamy na ciasto. Ugniecione ciasto przekladamy do formy, ktora najpierw musimy oblozyc papierem do pieczenia. Babke marchewkowa pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez okolo jedna godzine.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !