Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielona kawa 4 ?y?eczki
kakao 1 ?y?eczka
cynamon pó? ?y?eczki
miud 4 ?y?ki
banan 6 sztuk
orzechy włoskie 1,5 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: bananowniki

Na samym pocz?tku kaw? , kakao i cynamon zala? szklank? wrz?tku, przykry? i
odstawi? na 3 min. Nast?pnie przecedzi?, doda? miód i zagotowa?. Banany umy?, obra?,
przekroi? wzd?u?, u?o?y? ciasno w ?aroodpornym naczyniu i pola? syropem kawowym.
Naczynie przykry? foli? aluminiow? i wstawi? na 10 min. do piekarnika nagrzanego do
180° C. W po?owie pieczenia obróci? banany na drug? stron?. Nast?pnie ?y?k?
cedzakow? wyj?? je, u?o?y? na pó?misku i ostudzi?. Syrop kawowy przela? do rondelka i
odparowa? do 1/3 obj?to?ci, aby sta? si? g?sty i ci?gn?cy. Banany pola? reszt? syropu,
przybra? bit? ?mietan? i posypa? orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.01.2012 20:32
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak