Sposób przygotowania

Filety z mintaja bardzo dokladnie oczyszczamy. Filety musimy umyc, a nastepnie osuszyc na przyklad recznikami papierowymi. Mintaje posypujemy z jednej i drugiej strony pieprzem oraz sola i odstawiamy na chwile, zeby przeszly smakiem przypraw. Pomarancze bardzo dokladnie myjemy. Dwie pomarancze obrac, usunac b?onki i kroimy w drobna kostke. Z dwoch pomaranczy wyciskamy sok. Sok wycisniety z pomaranczy mieszamy razem ze smietana i doprawiamy to do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem, sola oraz cukrem. Do sosu dodajemy rowniez umyty i drobno posiekany szczypiorek. Sos bardzo dokladnie mieszamy. Filety z mintaja posmarowane przyprawami smazymy na patelni, na rozgrzanym oleju z obydwoch stron. Usmazona rybe polewamy zrobionym sosem pomaranczowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm pycha! ?wietny pomys?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !