Sposób przygotowania

Piwo zagotowa? z cukrem i miodem. Wsypa? przypraw? do piernika. Wymiesza?, wystudzi?. Mas?o utrze? z ?ó?tkami. Doda? piwo z dodatkami, zmiksowa? na jednolit? mas?. M?k? przesia? razem z proszkiem, dok?adnie wymiesza? z przygotowanymi sk?adnikami. Bia?ka ubi? na sztywno, pian? ?y?k? po??czy? z mas?. Ciasto na?o?y? do nat?uszczonej i posypanej m?k? du?ej prostok?tnej formy. Migda?y sparzy?, zdj?? skórk?. Wierzch ciasta posmarowa? mlekiem, w regularnych odst?pach wcisn?? migda?y, ponownie posmarowa? mlekiem. Piec 40 minut w temp. 190 stopni C. Po wystudzeniu pokroi? na kwadraty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !