Sposób przygotowania

Pomara?cz? dok?adnie umy?, zetrze? skórk?, wycisn?? sok. Mi?kkie mas?o utrze? ze szklank? cukru i z cukrem wanilinowym. Ucieraj?c wbija? kolejno jajka. Wsypa? skórk? pomara?czow?, wymiesza?. Wsypa? m?k? wymieszan? z proszkiem i makiem, dok?adnie wymiesza? z mas? jajeczno-ma?lan?. Pod?u?n? form? (ok. 30 cm d?ugo?ci) posmarowa? t?uszczem i posypa? bu?k? tart?. Na?o?y? ciasto, wyrówna?. Piec 40 minut w temp. 180 stopni C. Bia?ka ubi? na sztywn? pian?, wsypuj?c powoli pozosta?y cukier (1/2 szklanki). Pian? wymiesza? z wiórkami kokosowymi i sokiem z pomara?czy. Ciasto wyj?? z piekarnika, naci?? na ca?ej d?ugo?ci, przykry? pian? kokosow?. Piec jeszcze 20 minut w temp. 180 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !