Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona ?opatka z papryk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

?opatka wieprzowa 1 kg
smalec 1 ?y?ka
mas?o 1 ?y?ka
papryka zielona 1/2 kg
pomidor 3 szt
natka pietruszki
czosnek 3 z?bki
sól
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona ?opatka z papryk?

Mi?so myjemy, osuszamy i kroimy na kawa?ki. Czosnek siekamy i ucieramy z sol?. Przygotowane mi?so nacieramy z przygotowanym czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na 1 godz. Papryk? myjemy, usuwamy nasiona i kroimy. Pomidory sparzamy, ?ci?gamy skórk? i kroimy. Papryk? i pomidory poddusi? na ma?le. Na smalcu podpiec mi?so na rumiano z obu stron. Podlewamy kostk? bulionow? rozpuszczon? w szkl. wody. Dusimy na wolnym ogniu do mi?kko?ci. ??czymy z przygotowan? papryk?, doprawiamy sol? i pieprzem. Posypujemy posiekan? zielon? pietruszk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.02.2014 11:07
pieczeń z papryką jest pyszna
mirosława4 02.08.2012 18:40
smaczne mięsko
Wacław 11.06.2012 10:51
pyszne danie,moje smaki !
IKrakowianka 26.03.2012 21:01
pycha!
RenataZ-et 26.03.2012 20:31
rewelacja
anulka69 14.03.2012 12:34
super
Wafelek2601 03.02.2012 21:30
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak