Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z herbatników

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4 ?y?ki
mas?o stopione 8 ?y?ek
jab?ka 1 kg
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
rodzynki 5 dkg
orzechy posiekane 3 ?y?ki
cukier puder 3 dkg
herbatniki 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z herbatników

Herbatniki rozgniatamy na miazg? i mieszamy z 4 ?y?kami cukru. Obrane jab?ka trzemy na tarce o grubych oczkach. Do jab?ek dodajemy pó? szkl. cukru z cukrem waniliowym oraz sparzone rodzynki i posiekane orzechy. Tortownic? smarujemy t?uszczem i posypujemy bu?k? tart?. Herbatniki dzielimy na 4 cz??ci natomiast jab?ka na 3. Do tortownicy dajemy dajemy herbatniki, nast?pnie jab?ka i polewamy 2 ?y?kami roztopionego mas?a i tak na zmian?. Torcik pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni i pieczemy ok. 40 min. Torcik podajemy na gor?co posypany cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.01.2014 16:43
bardzo fajny torcik
ben-ka 03.05.2013 12:20
bardzo ciekawy przepis.
barbara11561 01.11.2012 10:01
robię w podobny sposób szarlotkę sypaną ale z innymi składnikami?
IKrakowianka 26.03.2012 21:01
super
RenataZ-et 26.03.2012 20:30
świetny pomysł
Ewelina38 28.01.2012 16:08
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak