Sposób przygotowania

BISZKOPT: Bia?ka ubi?, doda? cukier i ubi? na sztywn? pian?. Nast?pnie doda? ?ó?tka i miesza? na najmniejszych obrotach miksera. Na koniec doda? przesiane przez sito: m?k?, kakao i proszek do pieczenia. Ca?o?? wstawi? do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 30 minut.

MASA: ?mietan? przela? do wysokiego naczynia. Nast?pnie ubi?. Doda? pó?niej przygotowan? wg przepisu na opakowaniu ?elatyn? (zimn?). Na koniec doda? cukier i cukier puder.
Ciasto przeci?? na pó? wzd?u?. Prze?o?y? mas?. Przykry? drug? cz??ci? ciasta.

POLEWA: ?mietan? wla? do rondelka, doda? pokrojone w kostk? czekolady. Miesza? a? si? czekolada roztopi. Pola? po placku. W?o?y? do lodówki na ok. 3 godziny.

KLEKSY: mleko wla? do miski, doda? bit? ?mietan? ?nie?k? i ubija? przez ok. 5 minut.

Przed podaniem wyj??, pokroi? na kawa?ki i porobi? kleksy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    super ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszno?ci
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam mniam
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    przepyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przepyszne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jakob

    Kto szuka ten znajdzie- fajny przepis....
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale pyszności!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !