Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wuzetka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 7 sztuk
kakao 4 ?y?ki
cukier 7 ?y?ek
m?ka 7 ?y?ek
proszek do pieczenia 1,5 ?y?eczki
masa
cukir puder 3 ?y?ki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?y?ki
cukier 2 ?y?ki
Polewa:
czekolada 2 tabliczki
KLEKSY
?nie?ka 1 opakowanie
mleko 200 ml
kremówka 1 litr
kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka

BISZKOPT: Bia?ka ubi?, doda? cukier i ubi? na sztywn? pian?. Nast?pnie doda? ?ó?tka i miesza? na najmniejszych obrotach miksera. Na koniec doda? przesiane przez sito: m?k?, kakao i proszek do pieczenia. Ca?o?? wstawi? do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 30 minut.

MASA: ?mietan? przela? do wysokiego naczynia. Nast?pnie ubi?. Doda? pó?niej przygotowan? wg przepisu na opakowaniu ?elatyn? (zimn?). Na koniec doda? cukier i cukier puder.
Ciasto przeci?? na pó? wzd?u?. Prze?o?y? mas?. Przykry? drug? cz??ci? ciasta.

POLEWA: ?mietan? wla? do rondelka, doda? pokrojone w kostk? czekolady. Miesza? a? si? czekolada roztopi. Pola? po placku. W?o?y? do lodówki na ok. 3 godziny.

KLEKSY: mleko wla? do miski, doda? bit? ?mietan? ?nie?k? i ubija? przez ok. 5 minut.

Przed podaniem wyj??, pokroi? na kawa?ki i porobi? kleksy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 07.03.2012 21:55
ale pyszności!!
Jakob 07.02.2012 17:48
Kto szuka ten znajdzie- fajny przepis....
misia53 01.02.2012 21:27
przepyszne ciacho
karolina1869 01.02.2012 10:15
uwielbiam
karolina1869 01.02.2012 10:15
uwielbiam
gosia47-47 29.01.2012 08:27
przepyszna
caralajna 27.01.2012 20:33
mniam mniam
Emilia22 27.01.2012 17:23
pyszno?ci
octo 27.01.2012 17:16
super ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak