Sposób przygotowania

Pomara?cza parzymy, kroimy na pó? i wyciskamy sok. 1 ?y?k? mas?a roztapiamy na patelni i podsma?amy na nim cukier na jasnobr?zowy kolor. Nast?pnie dajemy przygotowany sok z pomara?cza. Mocno podgrzewamy i dodajemy jab?ko pokrojone w kostk?. Wszystko doprowadzamy do wrzenia. Jak si? zagotuje to odstawiamy z pieca. Oddzielone ?ó?tka ??czymy ze ?mietan? . Natomiast bia?ka z odrobin? soli ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej przygotowane ?ó?tka. Reszt? mas?a rozgrzewamy na patelni i dajemy mas? jajeczn?, pieczemy omlet. Jak b?dzie gotowy na po?ow? dajemy jab?ka i przykrywamy drug? po?ow?. Posypujemy pudrem i zapiekamy 2 min. w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !