Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 2 opakowania
?ó?tka 4 ?y?ki
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
budy? ?mietankowy 40 gram
mas?o 250 gram
Biszkopty 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto lodowiec

Mleko zagotowa? i ostudzi? . ?ó?tka utrze? z cukrem i budyniem . Wymiesza? i wla? do przestudzonego mleka . Zagotowa? ca?y czas mieszaj?c . Wystudzi? i utrze? z kostka mas?a . Podzieli? krem na dwie cz??ci ,do jednej z nich doda? kakao .Galaretki rozpu?ci? w 3 szklankach wody i wystudzi? .W brytfannie u?o?y? ?cis?o warstw? biszkoptów zamoczonych w galaretce i przykry? je bia?ym kremem . Nast?pnie u?o?y? druga warstw? biszkoptów ,zamoczonych w galaretce i u?o?y? na nie ciemny krem , dok?adnie wype?niaj?c ka?da , nawet najmniejsza szpark? .Wierzch wyrówna? i zala? galaretka .Ciasto odstawi? w ch?odne miejsce .Gdy zastygnie pokroi? na kwadraty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 15.03.2012 15:21
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak