Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

drozdze mieszam z cukrem, cieplym mlekiem i lzyka maki
czekam az rozczyn wyrosnie
nastepnie dodaje make, zoltka i szczypte soli
wyrabiam ciasto
wlewam roztopiona zimna margaryne
ponownie wyrabiam i odstawiam do wyrosniecia
w miedzyczasie wczesniej namoczone grzyby i sliwki siekam
cebule kroie w mala kosteczke
mieszam drobno pokroiona kapuste z grzybami, sliwkami i cebula i dusi sie to ok. pol godziny, potem mieszam wszystko ze smietana i doprawiam ziolami i pieprzem


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowito?ci :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubi? , zw?aszcza do barszczyku .... i ze ?liweczkami...?!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    tak, do barszczyku są świetne, ale i samymi bym nie pogardziła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    musze wypróbować :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    polecam przepis i dziekuje za mile komentarze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    pychota na pewno spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    i jak smakowalo?
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    uwielbiam kapuśniaczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    bardzo lubię takie kapuśniaczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !