Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wo?owy z ostrym dipem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki wo?owe 4 po 20 dag
marynata
rozmaryn 4 ga??zki
tymianek 1 p?czek
Pieprz czarny mielony Prymat 2 ?y?eczki
oliwa 2 ?y?ki
sól
cebula 25 dag
olej 1 ?y?ka
wermut
sos Cumberland 100 ml
pokrojona suszona ?urawina 7 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wo?owy z ostrym dipem

Zio?a umy?, posieka?, wymiesza? z pieprzem, sol? i oliw?. Marynat? natrze? mi?so. Przykry? i odstawi? na noc do lodówki. Cebul? posieka?, podsma?y? na oleju. Chili posieka?, wrzuci? do cebuli i chwil? sma?y?. Doda? wermut, sos cumberland, ?urawin?. Doprawi?. Stek wyj?? z marynaty, osuszy? i sma?y? na patelni grillowej z obu stron oko?o 5 minut. Steki posoli? i podawa? z dipem cebulowo-?urawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak