Sposób przygotowania

Fasol? op?uka?, zala? wod? i odstawi? na noc do namoczenia. Os?czy?, zala? ?wie?? wod?. Doda? cz?ber i majeranek. Gotowa? 45 minut. Dosypa? p?czak. Wkruszy? kostk? bulionow?, doda? sól, pieprz i doda? tyle wody, aby fasola z kasz? by?y zakryte 3 cm warstw? p?ynu. Gotowa? 30 minut, uzupe?niaj?c wod?. Cebul? i czosnek obra?, posieka?. Boczek pokroi? w kostk?. Na patelni rozgrza? olej, zeszkli? cebul? z czosnkiem. Doda? boczek i zrumieni?. W?o?y? do kaszy z fasol?, wymiesza? i dusi? razem 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !