Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w rosole

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ca?y
w?oszczyzna 1 p?czek
cebula 1
ziemniaki 5
Liść laurowy suszony Prymat 5
ziele angielskie
pieprz
go?dziki 2
sól
natka pietruszki 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w rosole

Kurczaka umy?, oczy?ci?, op?uka?, Zala? 3 litrami zimnej wody i gotowa? ok. 30 minut na ma?ym ogniu. W?oszczyzn? obra?, pokroi? na ma?e kawa?ki, doda? do kurczaka. W?o?y? obran? cebul? zrumienion? nad ogniem i naszpikowan? go?dzikami. Doda? li?cie laurowe, ziele, pieprz i sól. Gotowa? 30 minut. Ziemniaki obra?, pokroi? w kostk?. W?o?y? do osolonego wrz?tku, gotowa? 10 minut. Odcedzi?, doda? do roso?u. Kurczaka podzieli? na porcje, w?o?y? do talerzy i zala? roso?em z ziemniakami .Posypa? natk? pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak