Sposób przygotowania

Mi?so op?uka?, osuszy?, poci?? w kostk?. Kalafior oczy?ci?, podzieli? na ró?yczki. Cebule, marchewki, seler i czosnek obra?, pokroi? na niewielkie kawa?eczki. ?opatk? oprószy? m?k? i przypraw? curry. W garnku rozgrza? olej. Wrzuci? mi?so i stale mieszaj?c, osma?y? je na du?ym p?omieniu. Nast?pnie do mi?sa doda? warzywa. Ca?o?? podla? bulionem. Przyprawi? do smaku sol? i pieprzem. Poczeka?, a? bulion zawrze. Zmniejszy? p?omie?, dusi?, a? mi?so i warzywa b?d? mi?kkie (ok. 25 minut). ?mietan? wymiesza? z 1/4 szklanki gor?cego wywaru. Wla? do garnka z potrawk?, wymiesza?.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !