Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka kalafiorowa w sosie ?mietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

?opatka wieprzowa 80 dag
kalafior 1
cebule 2
marchewki 2
seler 20 dag
czosnek 2 z?bki
bulion 2 szklanki
?mietana 1/2 szklanki
m?ka pszenna 1 ?y?ka
curry 2 ?y?ki
olej 2 ?y?ki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka kalafiorowa w sosie ?mietanowym

Mi?so op?uka?, osuszy?, poci?? w kostk?. Kalafior oczy?ci?, podzieli? na ró?yczki. Cebule, marchewki, seler i czosnek obra?, pokroi? na niewielkie kawa?eczki. ?opatk? oprószy? m?k? i przypraw? curry. W garnku rozgrza? olej. Wrzuci? mi?so i stale mieszaj?c, osma?y? je na du?ym p?omieniu. Nast?pnie do mi?sa doda? warzywa. Ca?o?? podla? bulionem. Przyprawi? do smaku sol? i pieprzem. Poczeka?, a? bulion zawrze. Zmniejszy? p?omie?, dusi?, a? mi?so i warzywa b?d? mi?kkie (ok. 25 minut). ?mietan? wymiesza? z 1/4 szklanki gor?cego wywaru. Wla? do garnka z potrawk?, wymiesza?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak