Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i bardzo dokladnie myjemy, a nastepnie gotujemy w lekko posolonej wodzie do miekkosci. Jablka myjemy, obieramy i kroimy na pol, zeby wyciac ze srodka gniazda nasionek. Tak oczyszczone jablka kroimy w sredniej wielkosci kostke. Cytryne myjemy i wyciskamy sok. Wycisnietym sokiem z cytryny polewamy pokrojone jablka. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w kostke. Natke pietruszki dobrze myjemy i drobno siekamy. Smietane, jogurt naturalny, bulion warzywny bardzo dok?adnie mieszamy razem, a w nastepnej kolejnosci doprawiamy do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola i majerankiem. Wszystkie skladniki dajemy do naczynia zaroodpornego i polewamy zrobionym sosem. Na koniec calosc posypujemy startym na tarce serem zoltym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !