Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczny bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
jabłka 1/2 kg
kiełbasa 15 dag
karkówka 30 dag
cebula 2
mięso wołowe 30 dag
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
margaryna 1/3 kostki
biała kapusta 1 glowka

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczny bigos

Najpierwi nalezy bardzo dokladnie oczyscic, obrac i umyc wloszczyzne. Mieso rowniez dobrze oczyscic. Te skladniki wlozyc do garnka, a nastepnie zalac woda. Ca?osc gotowac razem i doprawic do smaku wedlug wlasnego uznania przyprawami: zielem angielskim, lisciem laurowym oraz pieprzem i sola. Kiedy gotujace si? mieso bedzie juz miekki to nalezy wyci?gnac je, a wywar z wloszczyzny i miesa przecedzic. Mieso pokroic w kostke. G?owke bialej kapuste umyc i poszatkowac, a nastepnie zalac bulionem i gotowac do miekkosci. Jablka obrac, umyc i pokroic w kostke, a nastepnie dodac do dotujacej si? kapusty. Cebule obrac, przemyc ziemna woda, zeby nie szczypaly w oczy i pokroix w drobna kostke. Pokrojona cebule podsmazyc na rozgrzanej margarynie. Cebule, kie?base oraz mieso wczesniej wyciagniete z wywaru wlozyc do garnka z kapusta i bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 09.02.2012 19:40
uwielbiam bigos:)
pioge7 30.01.2012 10:03
mniam mniam mniam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak