Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpanka z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkl
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
skrzyde?ka 5 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 z?bki
Kucharek przyprawa do potraw
mas?o
ziele angielskie
li?? laurowy
salami 1/2 (hiszpańskie)
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 ?y?eczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpanka z soczewicy

W garnku gotujemy skrzyde?ka z dodatkiem ziela angielskiego i liscia laurowego .Gotujemy ok 15 min .Dodajemy soczewice ,pokrojone ziemniaki i strata na du?ych oczkach marchewk? .Doprawiamy przypraw? uniwersaln? . Na patelni na ma?le podsma?amy posiekan? cebul? ,dodajemy pokrojone w kosteczk? papryk? czerwon? ,i plasterki salami . Sma?ymy ,dodajemy papryki w proszku ,mieszamy .Na patelnie dodajemy nabierk? wywaru z zupy mieszamy i wlewamy zawarto?? patelni do garnka z zup? .Gotujemy nadal ok 10 min . Wyci?gamy mi?sko skubiemy ,obieramy je od ko?ci i dodajemy do zupy . Zaci?gamy ?mietana kwa?n? i dodajemy wyci?ni?ty czosnek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 05.09.2012 17:08
ciekawy pomysł
Katarzyna/kate1980 27.01.2012 22:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak