Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak sprawiony 7 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 szt
jajko 10 szt
groszek konserwowy 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Kad?uby z kurczaka gotujemy a? mi?so b?dzie mi?kkie. Wszytko odcedzamy. Mi?so obieramy z ko?ci. Wywar gotujemy z ?elatyn? i przyprawmy ca?y czas mieszaj?c. Jajka gotujemy na twardo. W kubeczkach uk?adamy pó? jajka, groszku par? kulek, troch? mi?sa i zalewamy wywarem. gdy ostygnie dajemy do lodówki a? zg?stnie. Wyci?gamy z kubeczka i podajemy z octem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 21.10.2012 13:41
fajna
Ewelina47 12.09.2012 13:34
ja lubię ale bez dodatków tzw samą wodę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak