Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ziemniaczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 1
przecier pomidorowy 1 lyzka
majeranek 1 lyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 lyzka
kminek 1 lyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
włoszczyzna
woda 1 litr
mąka
natka pietruszki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ziemniaczany

W?oszczyzne ( marchewke, pietruszke, seler oraz por) nalezy dokladnie umyc, obrac, a w nastepnej kolejnosci dodac do wody. Ca?osc zagotowa?. Bulion warzywny doprawic do smaku pieprzem oraz sola wedlug wlasnego uznania i dodac jeszcze lisc laurowy i ziele angielskie. Cebule obrac, przemyc pod zimna woda, zeby nie szczypala w oczy podczas krojenia, a pozniej pokroix na nieduza kostke. Cebule podsmazyc na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrac, przemyc, a nastepnie pokroic na mniejsze kawalki. Do bulionu dodac podsmazona cebule oraz pokrojone ziemniaki. Bulion doprawic jeszcze s?odka oraz ostra papryka, pieprzem, sola, kminkiem, majerankiem oraz dodac przecier pomidorowy. Calosc gotowac razem. Pod koniec gulasz ziemniaczany zagescic niewielka iloscia maki. Gulasz posypac umyta i drobno posiekana natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 30.01.2012 10:03
musi by? dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak