Sposób przygotowania

Filety z lososia w pierwszej kolejnosci nalezy bardzo dokladnie oczyscic, a nastepnie skropic sokiem wycisnietym z po?owki cytryny. Fileta nalezy odstawic na chwile, a pozniej oproszyc sola i dodac do gotujacego si? bulionu warzywnego. Lososia gotowac przez chwile w wywarze, a pozniej wyjac go i pokroic na mniejsze kawalki. Do wywaru dodac musztarde oraz smietane i jeszcze chwile gotowac. Cukinie , marchewki oraz pietruszke nalezy bardzo dokladnie umyc, obrac, a nastepnie pokroic w kostke o sredniej wielkosci. Na patelni, na rozgrzanym oleju dusic marchewke, cukinie oraz pietruszke. Duszace sie warzywa doprawiac wedlug wlasnego uznania pieprzem, sola oraz cukrem. Warzywa oraz lososia wymieszac z pokrojona natka pietruszki, a nastepnie polac zrobionym sosem z wywaru, musztardy i smietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !