Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z w?tróbk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
bu?ka 3 szt
w?tróbka 400 g
smalec 100 g
m?ka 1 ?y?ka
jaja 2 szt
bu?ka tarta 2 ?y?ki
ser tarty 40 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z w?tróbk?

Szpinak oczy?ci?, zala? wrz?tkiem, posoli?, zagotowa?, odcedzi? i grubo pokroi?. Bu?ki pokroi? na kromki, zarumieni? na smalcu i u?o?y? na dnie posmarowanego t?uszczem ?aroodpornego naczynia. Oczyszczon? w?tróbk? pokroi? na cienkie plasterki, posypa? m?k?, szybko zarumieni? i po?o?y? na grzankach. Szpinak wymiesza? z ?ó?tkami i bu?k? tart?, po?o?y? na w?tróbce, na to warstw? ubitych bia?ek wymieszan? delikatnie z serem. Piec w 220st ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:10
Nie jadłam.
mariel78 22.05.2012 20:55
brzmi smakowicie
mariel78 22.05.2012 20:55
brzmi smakowicie
freekate 27.01.2012 07:49
ciekawe, musz? wypróbowa? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak