Sposób przygotowania

M?k?, cukier oraz sól wysypa? na stolnic?. Zrobi? wg??bienie i doda? ?ó?tka, ?mietan? oraz rum. Zagnie?? na jednolite g?adkie ciasto. Ciasto u?o?y? na ?rodku stolnicy i wa?kiem uderza? w nie tak by si? sp?aszczy?o. Ponownie zwin?? i ponownie uderza?. Czynno?? powtarza? tak ok 10 razy. Nast?pnie ciasto sch?odzi? ok 15 min. Po tym czasie rozwa?kowa? cienko i za pomoc? szklanek, literatek, kieliszków powycina? ko?a. Najlepiej z 4 rozmiary. Ka?de ko?o nacinamy, robi?c z 4-5 naci?? i sk?adamy zaczynamy od najwi?kszego do najmniejszego, smaruj?c bia?kiem ?rodek tak by si? p?aty ciasta sklei?y i mocno ?ciskamy. Gotowe ró?e sma?ymy na z?oty kolorek, a nast?pnie pozostawiamy na papierowym r?czniku by obciek?y z t?uszczu. Posypujemy cukrem pudrem do smaku i dodajemy ?rodek kwiatka czyli d?em.

Komentarze

  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dawno nie robi?am ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale si? prezentuj? :))
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe to ciasto bez masła/ margaryny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadza się bez masła/ margaryny :))
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja też robiłam bez margaryny i nie widzę w tym niczego ciekawego :) No, może poza smakiem, ciekawy :)
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    piękne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładnie wyszły
  • 1
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    sliczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    jak się ładnie prezentują ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyglądają przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !