Sposób przygotowania

Kur? pokroi? na porcje, posypa? sol? pieprzem i m?k?. T?uszcz rozgrza? w p?askim szerokim garnku, w?o?y? kawa?ki kury, sma?y? na z?oto z 2 stron, wyj?? ?y?k?. Wsypa? cebul? pokrojon? w cienkie plastry, sma?y? na ciemnoz?oty kolor, cz?sto mieszaj?c. W?o?y? kur? do garnka z cebul?, posypa? papryk?, wla? wrz?tek.Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy, i dusimy na ma?ym ogniu do mi?kko?ci.(ok 1,5godz).Podawa? z ziemniakami lub frytkami i surówk?.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !