Sposób przygotowania

M?k? wymiesza? z proszkiem do pieczenia.
W rondelku zagotowa? wod? z sol?. Do gotuj?cej si? wody wsypywa? m?k? i energicznie miesza? a? do uzyskania jednolitej papki ok 5 min. Zestawi? do ostygni?cia.
W tym czasie rozgrzewamy olej do g??bokiego sma?enia. Przestudzon? mas? wk?adamy do rekawa cukierniczego z nak?adk? gwiazdki i wyciskamy do gor?cego oleju d?ugie paluchy.Sma?ymy na z?oty kolor. Os?czamy z t?uszczu na papierowym r?czniku . Mo?na posypa? cukrem pudem

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawa przekąska :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ja bym dodała jeszcze ziół do tej masy ::)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    tajemnicza nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności do tego ciepła czekolada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda b. apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    bardzo fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !