Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piecze? polana sosem wisniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2
woda 1/3 szklanki
mąka 1 lyzka
ocet 1/4 szklanki
pieprz
sól
sos
mąka 1 lyzka
rosół 1/3 litra
wiśnie 1 szklanka
cukier
wino czerwone 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Piecze? polana sosem wisniowym

Mieso wieprzowe bardzo dokladnie oczyscic, a nastepnie nasmarowac pieprzem oraz sola z kazdej strony. Wysmarowane mieso odlozyc na jakis czas do lodowki, zeby przeszlo smakiem przypraw. W nastepnej kolejnosci mieso wyj?ac z lodowki i wlozyc do garnka z woda i octem. Calosc gotowac i dodac do tego liscie laurowe oraz ziele angielskie. Mieso dusic do miekkosci. Kiedy mieso bedzie miekkie nalezy wyjac je z wody i przelozyc do naczynia zaroodpornego i polac zrobionym sosem. Calosc piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do temperatury 20 stopni przez okolo 20 -30 minut. SOS: Rosol zagotowac, a nastepnie dodac do niego umyte i wypestkowane wisnie. Do sosu dodac rowniez cukier. Do tego dodac takze wino czerwone i dodac jedna lyzke maki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.01.2012 18:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak