Sposób przygotowania

Kapust? i por oczy?ci?, op?uka?. Kapust? poszatkowa?, por poci?? w talarki. Zala? wod?, posoli? i ugotowa? do mi?kko?ci. Odcedzi?. Boczek pokroi? w drobn? kostk?. Czosnek obra?, posieka?, wymiesza? z kapust? i porem. Przyprawi? majerankiem i pieprzem. Do tego doda? boczek, kaszk? i bia?ka. Posoli? i dobrze wymiesza?. Na patelni rozgrza? olej. Nak?ada? porcje ciasta. Formowa? placuszki i sma?y? na z?oty kolor z obu stron. Gotowe kapu?cianki os?czy? z t?uszczu. Podawa? z sosem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !